۱۳۸۸ مهر ۱۸, شنبه

ما ، اوباما ، آموزش و پرورش و محافظه کاران !




ما ، اوباما ، آموزش و پرورش و محافظه کاران !
همان گونه که در تصویر و یا تکست مشخص است رئیس جمهور آمریکا اوباما از همه شهروندان آمریکایی می خواهد که آموزش ( و پرورش ) خودشان را ارتقا بخشند و می گوید که کلید برگشت به سوی یک اقتصاد قوی " آموزش و پرورش " است .
کار جبران و تجدید سرمایه گذاری آمریکایی اوباما شامل صرف ۳۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در ایجاد مرکزی برای آموزش ممکن برای هر فرد است... »
این نگرش یک رئیس جمهور نسبت به مقوله آموزش و پرورش است که با عدد و رقم نسبت به جایگاه آن سخن می گوید بدون آن که نسبت به جایگاه این رکن مهم از ارکان توسعه دچار حرافی و یاافراط و تفریط در عمل شود .
او راه بازگشت به آمریکای ثروتمند را توجه به آموزش و پرورش دانسته است و آموزش را لازمه زندگی هر فرد می داند .
بی جهت نیست که این کشور در همه زمینه ها حرف اول را می زند و اندکی نوسان و یا بی نظمی در وجوه مختلف آن کل جهان را دچار مشکل و رکود می کند .
البته این انتقاد را می توان به آقای اوباما وارد کرد که به جای تخصیص بودجه برای پوشش رسانه ای اعتراضات مردمی ایران آن را به توسعه و بهسازی آموزش و پرورش ایران اختصاص دهند هرچند به مسئولان ما نیز اعتمادی نیست و ممکن است آن اعتبارات را در جاهای دیگر مصرف کنند !
حال شما جامعه و نگرش مسئولان ما را ببینید !
گویی آموزش و پرورش را زیر مجموعه ای از کمیته امداد می پندارند و اندکی انجام وظیفه خود در برابر آن را در رسانه ها بوق و کرنا می کنند !
بودجه تخصیص داده شده به آموزش کارکنان را در جاهای دیگر مصرف می کنند !
معلمان آن همواره زیر خط فقر زندگی می کنند !
معلمان را اعضای پرتوقع و راحت طلب دولت می پندارند !
بودجه دفاعی و یا نظامی حرف اول را می زند !
کسری بودجه آموزش و پرورش یار دیرینه آن و بخش جدایی ناپذیرش شده است !
و...
مسئولانی که خود را " اوباما " می بینند و برای اداره جهان نسخه می پیچند باید تفکرشان نیز همانند او باشد !
آگاه باشید که ...
به عمل کار برآید به سخندانی نیست !

آموزش و پرورش مقوله ای است که کشورهای توسعه یافته و صنعتی به خوبی به اهمیت آن واقفند .
این اهمیت از آن جا نشات می گیرد که در این کشورها ، سرمایه و منابع عمدتا در نیروی انسانی و مدیریت آن خلاصه می شود بر عکس کشورهای عقب مانده که سرمایه در منابع زیرزمینی و غیرقابل تجدید تعریف و خلاصه می شود .
از همین روست که سیسات گذاران و دست اندرکاران آن کشورها سعی می کنند تا بیشترین توجه را نسبت به نیروی انسانی داشته باشند .
به عنوان مثال ، در کشوری مانند آمریکا که به نوعی اقتصاد جهان وابسته به اقتصاد این کشور است رئیس جمهور این کشوراز نظرطیف محافظه کاران این کشور تا مرز مداخله پیش رفته است !
اگرچه می توان این مساله را به اهمیت نهاد آموزش و پرورش نسبت داد و این که چقدر سیاست مداران نسبت به تاثیرگذاری این بخش بر افکار عمومی واقفند و نسبت به سخنان عکس العمل نشان می دهند .
این جا را بخوانید :
« پرزیدنت باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، در سخنانی که با انتقاد شدید بسیاری از محافظه کاران روبرو بود، از تمام دانش آموزان در سراسر کشور خواست خوب درس بخوانند و مدرسه را رها نکنند.سخنان آقای اوباما در مدرسه ای در نزدیکی واشنگتن در روز سه شنبه به طور زنده از وب سایت کاخ سفید و تلویزیون کابلی پخش می شد. بسیاری از دانش آموزان آن را در کلاس هایشان تماشا کردند. پرزیدنت اوباما از دانش آموزان خواست مسئولیت آموزش خود را به دست بگیرند و اجازه ندهند چالش ها یا شکست هایی در راه پیشرفت آنها به وجود آید.محافطه کاران، دولت را متهم کرده اند که از حدود مداخله در مدارس پا فراتر گذاشته است و رییس جمهوری سعی دارد عقایدش را به دانش آموزان تلقین کند یا برنامه داخلی خود را پیش برد. برخی مدارس تصمیم گرفتند سخنرانی را نشان ندهند، وبعضی از والدین به فرزندان خود گفتند آن را تحریم کنند. گروه کوچکی از معترضین در محلی که رییس جمهوری سخن می گفت جمع شدند.کاخ سفید جنجالی را که به راه افتاده است «ابلهانه» نامید و گفت آقای اوباما فقط می خواهد دانش آموزان را تشویق کند و به آنها انگیزه بدهد.پرزیدنت اوباما درباره تجربه های خود و شواری های بزرگ شدن بدون پدر سخن گفت و اظهار داشت مادرش او را اغلب تشویق می کرد که دلسرد نشود. آقای اوباما از دانش آموزان خواست هدف هایی را برای تحصیل خود تعیین کنند و آنها را هرگز رها نسازند. پیش از انتشار متن سخنرانی، بسیاری از محافظه کاران از آن بیم داشتند که سیاسی باشد ».
منبع : صدای آمریکا
حال شما نگاهی به کشور ما بیندازید !
پس از گذشت هفته ها از آغاز به کار دولت و نیز گذشت چند روز از آغاز سال تحصیلی هنوز برای این وزراتخانه وزیری وجود ندارد !
این در حالی است که به دلیل عدم شناخت مسئولان از کارکرد این دستگاه و غلبه نگاهی سیاسی و ایدئولوژیک بر تفسیر رویدادهای آن و نیز چیرگی حاشیه بر متن ؛ هنوز اتفاق نظری در معرفی وزیر جدید نه در دولت و نه در مجلس وجود ندارد و احتمال تغییر وزیر معرفی شده نیز وجود دارد !
این جا را بخوانید :
« وطن امروز: زمانی که نامه معرفی وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور به مجلس در آخرین روز کاری پارلمان از هیات‌رئیسه پس گرفته شد‌، نمایندگان مجلس اطمینان داشتند که این استرداد به منظور تغییر در فهرست اسامی وزرای پیشنهادی است اما مشاور معاون پارلمانی رئیس‌جمهور آن زمان عنوان کرد که این کار برای این است که تغییری در زمان تعطیلات تابستانی نمایندگان ایجاد نشود.
تا چند روز پیش نیز رئیس دفتر رئیس‌جمهور و معاون اول او از تغییر نکردن وزرای پیشنهادی سخن می‌گفتند اما با این حال در روز بازگشایی مدارس، معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از احتمال تغییر در فهرست وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور به مجلس خبر داد.
محمدرضا رحیمی درباره امکان تغییر وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور به مجلس گفت: امکان تغییر یا عدم تغییر اسامی وجود دارد اما بنده تا این لحظه از تصمیم دکتر احمدی‌نژاد مبنی بر تغییر اسامی خبر ندارم.
مشاور معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نیز با اعلام اینکه وزیران پیشنهادی 3 وزارتخانه نیرو، آموزش و پرورش و رفاه هفته آینده به مجلس معرفی خواهند شد گفت: احتمال تغییر در معرفی یکی از وزیرانی که پیش از این به مجلس معرفی شده بود وجود دارد.
ایرج ندیمی با بیان اینکه قرار است ملاحظاتی درباره معرفی وزیران صورت بگیرد افزود: این ملاحظات در راستای تامین نظر رهبر معظم انقلاب، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر عزیزان کشور است که البته این ملاحظات باید از سوی دکتر احمدی‌نژاد صورت پذیرد. گفتنی است احتمال تغییر در فهرست اسامی وزرای پیشنهادی از آنجا قوت گرفت که رهبر انقلاب در دیدار با هیات دولت از رئیس‌جمهور خواستند تا نظر مراجع و علما را در مسائل کشور در نظر داشته باشد. در عین حال نمایندگان مجلس به دلیل مخالفت برخی علما و مراجع با معرفی وزیر زن خواستار تجدیدنظر رئیس‌جمهور در معرفی فاطمه آلیا به عنوان وزیر آموزش و پرورش شده بودند ».
تاريخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۸۸
البته ممکن است مسئولان ما نیز بگویند که آموزش و پرورش برای ما مهم است ولی روند تحولات و نیز تجربه نشان داده است که این گونه موضع گیری ها در حد " حرف " است و بالاتر نمی رود !
در اثبات این مدعا می توان به کسری بودجه همیشگی این وزارتخانه و نیز سهم آموزش و پرورش از بودجه ناخالص ملی و مقایسه آن با دیگر کشورها حتی کشورهای همسایه اشاره کرد !
تا زمانی که این نگاه ها و نگرش ها وجود دارد اوضاع تغییری نخواهد نکرد ضمن آن که روند تحولات و افزایش میزان انتظارات جامعه و طبقات گوناگون اجتماع از حاکمیت ، وضعیت را در حالت غیرقابل برگشتی نیز قرار دهد .
" سخن معلم " قبلا نیز اشاره ای به مواضع اوباما به مقوله " آموزش و پرورش " داشته است که با توجه به اهمیت آن مجددا منتشر می شود :

Source : facebook

هیچ نظری موجود نیست: