از آن جا که این گونه طرح ها بیش از آن که بر مبنای کارشناسی و مطالعات دقیق باشند بر ملاحظات سیاسی و بازدارنده زودبازده استوار بودند و از نهاد آموزش و پرورش نیز کمک گرفته نشد با شکست روبه رو شدند .
علی رغم طرح سیاست ها و اقداماتی نظیر طرح تفکیک جنسیتی در کتاب ها و حتی جداسازی دختران و پسران در دانشگاه ها که آن ها نیز هیچ گونه پشتوانه مطالعاتی نداشته و ندارند و بیشتر از نوع " کنش " به وضعیت موجود هستند ، آمارهایی که ارائه شده و می شوند حکایت از مسائل دیگری دارند !
بخوانید :
« ارتباط جنسی در ایران / "80 درصد دختر دبیرستانی ها دوست پسر دارند"
به گزارش بورس نیوز به نقل از خبر: تحقیقات نشان می دهد80 درصد دختران دبیرستانی در ایران با یک پسر دوست هستند و حتی ممکن است ارتباط جنسی هم داشته باشند که خانوادهها و مسئولین مدارس از این موضوع بیاطلاع هستند.
این درحالی است که نوجوانان آگاهی کافی نسبت به این مسئله ندارند و ارتباطاتشان به ازدواج منجر نمیشود که این امر مطمئناً پیامدهای ناگواری را برای آنها به همراه خواهد داشت. به گزارش خبرآنلاین عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطایی با بیان این مطلب در جلسه سخنرانی درخصوص چالشهای زندگی دختران و پسران دانشجو ، سازندهترین و بهترین راه برای پیش برد ارتباط و علاقمندی با جنس مخالف را در ازدواج دانست و گفت: شیفتگی پسران برای ازدواج معمولاً در سن 19 تا 20 سالگی اتفاق میافتد.
مراحل ارتباط میان دختران و پسران
دکتر "محمود گلزاری" در ادامه سخنان خود، به مراحل ارتباط میان دختران و پسران اشاره کرد و گفت: مرحله اول در سنین زیر دبستان صورت میگیرد که گرایش به دوستی با جنس مخالف در این سن زیاد بوده و تفاوت جنسی در میان آنها وجود ندارد. وی همچنین مرحله دوم ارتباط دختران و پسران را در سن 6 تا 12 سالگی عنوان کرد و گفت: در این سنین هویت جنسی افراد شکل میگیرد. وی افزود، با توجه به تحقیقاتی که در این خصوص در کشور امریکا صورت گرفته است 95 درصد دختران و پسران دوستانشان از جنس خودشان هستند، به عبارت دیگر این دو جنس در سن دبستان از هم فاصله میگیرند. وی همچنین مرحله سوم ارتباط میان دختران و پسران را در سنین نوجوانی عنوان کرد و افزود، دختران در سن 12 سالگی و پسران در سن 13 تا 14 سالگی گرایش شان برای ارتباط با جنس مخالف بیشتر میشود.
سکس در جوامع غربی
وی همچنین در ادامه سخنان خود به تشریح الگوی فرهنگ غرب پرداخت و گفت: در جوامع غربی ملاقاتهای عاشقانه امری خوب و پسندیده محسوب میشود و باعث ایجاد اعتماد بنفس در افراد میگردد اما این امر پیامدها و مشکلاتی را به همراه دارد که یکی از آنها مراقبت و جلوگیری از سکس در سنین قبل از 17 سالگی است و از 17 سالگی به بعد نیز خطرات ناشی از بیماریهای آمیزشی مانند ایدز، بارداری و... در این جوامع وجود دارد.
وی همچنین به نتایج بدست آمده در کشورهای غربی در خصوص ارتباطهای جنسی در سنین نوجوانی پرداخت و گفت: در غرب سالیانه بیش از یک میلیون نوجوان 13 تا 17 ساله دختر باردار میشوند و سالی 500 هزار نوزاد از این طریق متولد میشود و نیز سه میلیون نفر به بیماریهای آمیزشی مبتلا میشوند. همه این موارد در حالی صورت میگیرد که در مدارس به دانش آموزان روشهای جلوگیری از بارداری آموزش داده میشود.
ارتباط جنسی در ایران
دکتر گلزاری در ادامه سخنان خود افزود، در ایران 80 درصد دختران دبیرستانی با یک پسر دوست هستند و حتی ممکن است ارتباط جنسی هم داشته باشند که خانوادهها و مسئولین مدارس از این موضوع بیاطلاع هستند و این درحالی است که نوجوانان آگاهی کافی نسبت به این مسئله ندارند و ارتباطاتشان به ازدواج منجر نمیشود که این امر مطمئناً پیامدهای ناگواری را برای آنها به همراه خواهد داشت.
نامه های دختران و پسران
وی همچنین به نتایج به دست آمده در تحقیقات و پژوهشهایی که در این زمینه در ایران صورت گرفته است اشاره کرد و گفت: در حدود 20 سالی که من در این زمینه تحقیق و پژوهش انجام دادهام، در نامههایی که از سوی 85 درصد از دختران در خصوص ارتباطهای عاشقانه دریافت کردهام مربوط به سن 12 تا 25 سالگی بوده و 15 درصد از نامهها مربوط به پسران بین 14 تا 17 ساله است. در این میان دختران بیش از پسران آسیب پذیر بوده و با پیامدهای بیشتری در این خصوص مواجه خواهند شد.
دکتر گلزاری همچنین بر لزوم آموزش و افزایش آگاهی در بین دانش آموزان تاکید کرد و گفت: ما باید گرایش ارتباط میان دختران و پسران را امری طبیعی قلمداد کنیم و با مطالعه و تحقیق در این خصوص راهکارهای مناسبی را در چارچوب فرهنگ جامعه خود ارایه نماییم.
گفتنی است دکترگلزاری در مجله سپیده دانایی به صورت مکتوب به پرسش های دختران و پسران جوان و خانواده های انان پاسخ می دهد. شماره این مجله 66977938 است ».
آیا راه حل این است که به جای مطالعه " رابطه علی – معلولی " جوانان را تشویق به ازدواج کنیم که آقای حاجی بابایی نیز از این مساله ابراز خوشوقتی نموده اند !
آیا درگیر شدن یک دختر و پسر در یک رابطه دائمی بدون پشتوانه ها و حمایتگرهای مالی و حتی معنوی و نیز شناخت های قبلی در نهایت به " افزایش آمار طلاق " منجر نخواهد شد ؟
آیا تاکنون آماری دقیق از روابط پنهان " مردان و یا زنان متاهل " با شرکای دیگر جنسی ارائه شده است ؟
آیا مردانی که تشکیل خانواده داده اند به دلیل محدودیت های پیشین در امر " شناخت " توانسته اند در جغرافیای خانوادگی به بالانسی از " عشق و موفقیت " برسند ؟
آیا آقایان نمی خواهند در سیاست های " من درآوردی " خود در این چند دهه تجدید نظر کنند ؟
آیا آمار 80 درصد ارائه شده در مطالعه پژوهشی بالا هشدار دهنده نمی تواند باشد!
آثار و پیامدهای محدودیت های نامتعارف اجتماعی در کنش های سیاسی مجال ظهور خواهند یافت ...
برنامه ریزان و سیاست گزاران حداقل در حوزه " فرهنگ " باید بدانند که میان " اعمال محدویت و فشار " با " درصد موفقیت " رابطه مستقیمی وجود ندارد !
راه حل ، تشویق به ازدواج نیست !
این سیاست های فرهنگی است که نیاز به تحول عمیق و جدی دارند ...
۴ نظر:
ممنون بابت اين مقاله مفيد و اطلاعاتي كه به شخصه خبر نداشتم البته در ظواهر و سطح جامعه نشانه هايي از اين اوضاع نا به سامان ر مي ديدم ...
متاسافانه يا خوشبختانه كاريكاتور بالا گوياي همه چيز است و خود ناجيز
دوست من
جناب فرشاد
از نظر شما سپاسگزارم.
باید تا دیر نشده و بنیان های اخلاقی جامعه در معرض انهدام قرار نگرفته فکری کرد ...
سبز و پیروز و پایدار باشید.
salam jenabe Poursoleyman:
az hi mozou nagouyid ke delam az daste javanan por ast!
با سلام
جنبش سبز علوی کرج از اینکه شما از وبلاگ ما بازدید کردید سپاسگذار است .
البته در برخی از موارد دیدگاه های راهبردی ما با یکدیگر در تعارض می باشد که البته هیچ اشکالی هم نداشته و تا لحظه ای که در چهارچوب اخلاق و ادب و احترام باشد باعث افتخار است که دو نگاه سیاسی با یکدیگر گفتگو داشته و قدم در راه بستن پایه های جامعه مدنی دینی بگذارند.
منتظر پیام های شما هستیم
ارسال یک نظر